AMT utvider med «småstor» daycruiser

DSCF2648.JPG

NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).

AMT utvider med «småstor» daycruiser

Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.

210 DC legger seg mellom de eksisterende modellene 200 DC og 230 DC. Den store dørkflaten er utstyrt med separate seter og en stor u-formet sofa som byr på god komfort for mange mennesker. Båten har fått en stødig og bred trapp som fører til fordekket. Et lyst og trivelig rom under dekk innbyr til overnatting for to personer.
NYE LINJER

GOD PLASS: I nyheten AMT 210 DC er det lagt stor vekt på en sosial uteplass. Trappen opp og ned fra dekk er bred og trygg. (Foto: Amund Rich. Løken).
GOD PLASS: I nyheten AMT 210 DC er det lagt stor vekt på en sosial uteplass. Trappen opp og ned fra dekk er bred og trygg. (Foto: Amund Rich. Løken).

AMTs nye serie har moderne linjer. Nyheten 210 DC følger i dette sporet. Både skroget, interiøret og styrekonsollene har fått en oppgradering. Samtidig har også denne premiumbåten fra AMT en synkefri «Alltid til havn»-konstruksjonen som bidrar til ekstra sikkerhet. Dersom uhellet skulle være ute, har skroget et indre skall som holder båten flytende slik at den kommer seg til land.
44 KNOP MED HONDA 200 HK
44 KNOP: Med Hondas 200 hk skal AMT 210 DC presterer 44 knop, ifølge produsenten. (Foto: Amund Rich. Løken).
44 KNOP: Med Hondas 200 hk skal AMT 210 DC presterer 44 knop, ifølge produsenten. (Foto: Amund Rich. Løken).

Den nye daycruiseren fra AMT er prerigget for Honda-motorer opptil 200 hk. I likhet med de resterende AMT-båtene kommer også 210 DC med omfattende standardutstyr, som blant annet omfatter Raymarine Axiom 9” navigasjonspakke, akterkapell, putesett, hydraulisk styring, kalesjegarasje og vindusviskere.
Med 200 hester og to voksne om bord gjør båten 44 knop, ifølge produsenten.
Fakta om AMT 210 DC
Lengde: 6,30 meter
Bredde: 2,40 meter
Vekt: Ca. 1000 kg
20° V bunn
Personer: 7
Anbefalt motor: 150-200 hk
Mer informasjon: www.kelloxmarine.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.
STØRRE OG STØRRE: Mercury er på vannet med ny, rå 450-hester.
Mercury Racing lanserte i dag sin hittil største utenbordsmotor. Med en 4,6 liters V8 på 450 hk med mulighet til å ha inntil seks motorer på samme akterspeil er dette en enorm kraftpakke.
I dag lanserer BRP i USA sin neste store nyhet: Evinrude G2 i3 motorer. Det betyr at også Evinrudes 115 hester snart er på markedet i ny drakt og forbedret utgave.
FULL FART: Hurum Trebåtfestival er i gang, med spennende regattaer og mange arrangementer. Foto: Seilskøyteklubben Colin Archer
Årets utgave av Hurum Trebåtfestival ble en stor suksess, Den offisielle åpningen var fredag med salutt fra dampskipsbrygga og åpningstale av Askers ordfører Lene Conradi på festivalens utescene.
FLAUT: Nordmenn har opplevd mye flaut på sjøen, blant annet i møte med lovens lange arm. Foto: Amund Rich.Løken.
Kaste dreggen i en annen båt? Bli stoppet med for høy promille? Grunnstøte? Les mer om det flaueste nordmenn opplever i båt.