AMT utvider med «småstor» daycruiser

DSCF2648.JPG

NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).
NY GENERASJON: AMT 210 DC representerer en ny generasjon daycruisere fra Finland. (Foto: Amund Rich. Løken).

AMT utvider med «småstor» daycruiser

Nye 210 DC er finske AMTs siste bidrag i et stadig voksende marked for daycruisere. Nyheten vises på «Sjøen for alle» på Lillestrøm denne uken.

210 DC legger seg mellom de eksisterende modellene 200 DC og 230 DC. Den store dørkflaten er utstyrt med separate seter og en stor u-formet sofa som byr på god komfort for mange mennesker. Båten har fått en stødig og bred trapp som fører til fordekket. Et lyst og trivelig rom under dekk innbyr til overnatting for to personer.
NYE LINJER

GOD PLASS: I nyheten AMT 210 DC er det lagt stor vekt på en sosial uteplass. Trappen opp og ned fra dekk er bred og trygg. (Foto: Amund Rich. Løken).
GOD PLASS: I nyheten AMT 210 DC er det lagt stor vekt på en sosial uteplass. Trappen opp og ned fra dekk er bred og trygg. (Foto: Amund Rich. Løken).

AMTs nye serie har moderne linjer. Nyheten 210 DC følger i dette sporet. Både skroget, interiøret og styrekonsollene har fått en oppgradering. Samtidig har også denne premiumbåten fra AMT en synkefri «Alltid til havn»-konstruksjonen som bidrar til ekstra sikkerhet. Dersom uhellet skulle være ute, har skroget et indre skall som holder båten flytende slik at den kommer seg til land.
44 KNOP MED HONDA 200 HK
44 KNOP: Med Hondas 200 hk skal AMT 210 DC presterer 44 knop, ifølge produsenten. (Foto: Amund Rich. Løken).
44 KNOP: Med Hondas 200 hk skal AMT 210 DC presterer 44 knop, ifølge produsenten. (Foto: Amund Rich. Løken).

Den nye daycruiseren fra AMT er prerigget for Honda-motorer opptil 200 hk. I likhet med de resterende AMT-båtene kommer også 210 DC med omfattende standardutstyr, som blant annet omfatter Raymarine Axiom 9” navigasjonspakke, akterkapell, putesett, hydraulisk styring, kalesjegarasje og vindusviskere.
Med 200 hester og to voksne om bord gjør båten 44 knop, ifølge produsenten.
Fakta om AMT 210 DC
Lengde: 6,30 meter
Bredde: 2,40 meter
Vekt: Ca. 1000 kg
20° V bunn
Personer: 7
Anbefalt motor: 150-200 hk
Mer informasjon: www.kelloxmarine.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.