Amerikanske muskelbunter på rekke og rad

RKJE9115.JPG

2508 HK: 7 Marine slår til igjen og presenterer en 627 hk utenbordsmotor. Fire stykker av den på sparke godt fra seg. Foto: Reidar Kjelsrud.
2508 HK: 7 Marine slår til igjen og presenterer en 627 hk utenbordsmotor. Fire stykker av den på sparke godt fra seg. Foto: Reidar Kjelsrud.

Amerikanske muskelbunter på rekke og rad

Fort Lauderdale International Boat Show viser alltid frem det største og det beste - og i manges øyne også det mest perverse. Årets show er intet unntak.

Reidar Kjelsrud har vandret med sitt kamera rundt om på det enorme messeområdet. Vi formidler noen av høydepunktene –  gjennom hans linse.
4x627 hk
En av de største nyhetene var uten tvil den nye utenbordsmotoren til 7Marine som er tunet opp til 627 hk. Med fire slike monstre plassert på hekken, kan Intrepid 48 erklæres som verdens kraftigste motoriserte båt under 50 fot med utenbordsmotorer. Vi har ikke notert noen toppfart, men 2508 hestekrefter bør jo sparke bra fra seg.
Men også de mer tradisjonelle motorprodusentene viste muskler, ikke minst Mercury med sin nye 400 hester. Det ble vist båter med fire slike på hekken.
Kragstad på plass
Kragstad AS på Lysaker, den norske importøren av Boston Whaler og Chris Craft, var på plass i Fort Lauderdale med far Sverre og sønn Marius. Her tok de den nye Outrage fra Boston Whaler og flere Chris-Craft nyheter nærmere i øyesyn.
Helebølge på Fort Lauderdale
Det meldes om stor publikumsinteresse på Fort Lauderdale International Boat Show, men de mange båtinteresserte måtte i år slite seg gjennom en voldsom hetebølge.
Her kan du bli med på en drømmetur rundt om på Fort Lauderdale. Vi lar bildene tale for seg, for det er vel ingen overraskelse at det meste er stort og dyrt når det gjelder båt der borte. Alle fotos: Reidar Kjelsrud.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.