Amerikaner omkom etter testkjøring

Amerikaner omkom etter testkjøring

Det amerikanske forsvaret var i Norge for å testkjøre Goldfishs spesial-RIB. Det endte tragisk. En amerikaner mistet livet etter ei ulykke ved Holmestrand.

Av Lars Kristian Larsen

Ulykken skjedde under en demonstrasjon av en Goldfish-båt for det amerikanske forsvaret. I tillegg til den omkomne amerikaneren ble flere lettere skadet etter ulykken som skjedde ved Langøya i Holmestrand, skriver VG Nett

Flere personer havnet i vannet etter den kraftige båtvelten. Disse ble plukket opp av et annet militært fartøy. 

Hendelsesforløpet er foreløpig uklart, men i følge NTB skal båten ha kantret da føreren foretok en krapp u-sving i fart. 

Båten var en av Goldfishs spesialmodeller designet for militære operasjoner. I fjor inngikk Goldfish boats en gullkantet avtale med forsvaret om levering av 10 båter. De spesielle båtene er kjent for å være ekstremt sjødyktige og ha et enormt fartspotensiale. Om ulykken skyldes teknisk eller mennesklig svikt er foreløpig ukjent. 

Oberstløytnant Bent-Ivan Myhre ved kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet bekrefter overfor VG at ulykkesbåten tilhørte Forsvaret. Personell fra Forsvarets logistikkavdeling og Forsvarets spesialkomando deltok i demonstrasjonen av fartøyet.

- Ulykken skjedde i forbindelse med en materielldemonstrasjon, der både norsk og utenlandsk personell deltok, sier Myhre til VG. 

Forsvaret gransker nå ulykken, og det er ventet en rapport om rundt 14 dager.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.