Amerikaner med europeiske linjer

400 kveld.jpg

NYE LINJER: Sea Ray er på vannet med ny 400 Sundancer.
NYE LINJER: Sea Ray er på vannet med ny 400 Sundancer.

Amerikaner med europeiske linjer

Sea Ray er klar med Sundancer i ny drakt. Her er den nye 40-foteren (se bildealbum etter teksten).

I likhet med sine europeiske søsterskip i samme klasse har amerikanske Sea Ray lagt stor vekt på mye lys og store flater i sin helt nye 400 Sundancer. Nyheten er utstyrt med et stort skyvetak og store vindusflater som gjør salong og styrhus lyst og moderne.  I styrhuset finner vi en stor salong.  Byssa er plassert på babord side av førerplassen.
Store lugarer
Under dekk har Sundancer  to store sovelugarer. Hovedlugaren har en romslig dobbelkøye foran. Den kan leveres med eget baderom til skippers lugar. Og midtskips på babord side er et like romslig gjesterom. Toalett og dusj er plassert mellom lugarene.
Sosial løsning
På det overbygde akterdekket  er båten utstyrt med en stor L-sofa. Den har en hydraulisk badeplattform som kan heves og senkes. Og for den som oppholder seg mye nær det våte element, kan båten også leveres med en snedig wetbar ved plattformen akter.
Axius med joystick
Standard båt er utstyrt med 2x Mercruisere. Diesel er den mest aktuelle varianten for det norske markedet og da enten med 2x 370 TDI med joystick styring fra Axius og Bravo 3 drev eller  som V-drive med 2 x Cummins 480.
Fakta om Sundancer 400
Lengde: 12.2 meter
Bredde: 4,11 meter
Vekt: 12 935 kg 
Drivstoff 1211 liter
Vann: 378 liter
Antall personer 6
Mer opplysninger: www.kragstad.no

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.