20 nye Pioner-forhandlere

Pioner_Multi_10.jpg

MULTI: Pioners "landgangsfartøy" får flere motoralternativer.
MULTI: Pioners "landgangsfartøy" får flere motoralternativer.

20 nye Pioner-forhandlere

Fra å ha eksklusivt Yamaha på hekke utvider Pioner forhandlernettet sitt. Det betyr at både Honda og Tohatsu er tilbake – sammen med andre motorleverandører.

Årets Pioner-båter ble vist med motorer fra sin tidligere «hoffleverandør» Kellox og Loxkel på et pressetreff i Drøbak nylig. Den nye Pioner Multi, som nå er satt i produksjon, ble vist med en 50 hesters Tohatsu.  14-foteren Pioner Active med en 20 hesters Tohatsu, mens Pioner Viking var utstyrt med Honda.
Utvider forhandlernettet
- Fortsatt er det de 60 Yamaha-forhandlerne som dominerer, men vi har i tillegg utvidet med 20 nye, hvor forhandlere av andre typer motorer som Honda, Tohatsu, Mercury og Suzuki inngår, sier markedssjef Erling Riise hos produsenten av Pionerbåtene, Cipax AS på Bjørkelangen.

VIKING: Markedssjef Erling Riise  i Pioner Viking med 40 hk Honda. (Foto: Ulf Terje Johnsen)
VIKING: Markedssjef Erling Riise i Pioner Viking med 40 hk Honda.(Foto: Ulf Terje Johnsen)

I flere år har Cipax hatt samarbeidsavtale med Yamaha Motor Scandinavia AB og har levert båter gjennom deres forhandlerledd.
-Glad for å være tilbake
-Det skal vi fortsatt gjøre, men har vi altså utvidet nettet ytterligere, blant annet for å gjøre tilgjengelig innen rimelig avstand flere steder i landet, ikke minst innenlands, sier Riise. Det er også flere av Yamaha-forhandlerne som forhandlere flere motormerker, sier Riise.
-Vi legger ikke skjul på at vi etter et mangeårig samarbeid med Cipax er glade for igjen å kunne levere med motorprodukter fra Honda og Tohatsu til den populære båtserien, sier salgssjef Ole Melby i Kellox.
PIONER ACTIVE: Her med 20 hester Tohatsu. (Foto: Ulf Terje Johnsen).
PIONER ACTIVE: Her med 20 hester Tohatsu. (Foto: Ulf Terje Johnsen).
 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.