115 fot luksus i 52 knop

115 fot luksus i 52 knop

Italienske Pershing sjøsatte sin nye juvel Pershing 115 denne uka. Med gassturbinmotor og vannjet-fremdrift kommer båten opp i hele 52 knop.

Av Lars Kristian Larsen

Det legges opp til lukseriøse opplevelser på sjøen når eieren av den nye Pershing 115 tar yachten i bruk. Den ukjente kunden hadde en rekke ønsker for sitt nye leketøy. Blant annet ville han ha plass til mannskap på 15. Disse deler på tre lugarer med fem køyeplasser i hver. Litt mer luksus er det sannsynligvis i eierlugaren og de tre gjestelugarene som totalt har 9 sengeplasser.

Heftig ytelse
Eieren insisterte også på perlehvitt skrog og spisebord i teak for ti personer. Videre ville rikingen ha vannjet som fremdrift. To MTU dieselmotorer på totalt 7400 hk gir kraft som får utløp i de to Rolls Royce-vannjetene. Men denne fremdriften alene får båten en toppfart på 38 knop. Men det stopper ikke der. Mannen som bestilte yachten ville ha mer fart, og fikk derfor montert et ekstra vannjet-drev fra Vericor mellom RR-drevene. Dette drives av en gassturbin som yter 5100 hestekrefter. Men alle hestene i galopp samtidig oppnår båten hele 52 knop. Det er ganske sinnsykt for en båt i denne størrelsen.

Båten er produsert av Pershing som er en del av Feretti-konsernet. Denne yachten er bygg nr ni.

www.ferettigroup.com

(14.01.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.