103-åring lever i beste velgående

herholdtandersen.jpg

FAR OG SØNN: Sam og Pål Herholdt Andersen i Tønsberg er storfornøyd med båtåret 2015. (Foto: Hans Due).
FAR OG SØNN: Sam og Pål Herholdt Andersen i Tønsberg er storfornøyd med båtåret 2015. (Foto: Hans Due).
Herholdt Andersen AS setter rekord

103-åring lever i beste velgående

Herholdt Andersen AS er båtbedriften som seiler motstrøms. 2015 ligger an til å bli et rekordår.

Ikke mange i båtbransjen har like lang fartstid som Herholdt Andersen AS i Tønsberg. Fire generasjoner har i 103 år manøvrert gjennom storm og stille.
Mangedoblet omsetning
-Siden finanskrisen har vi mangedoblet omsetningen, sier en fornøyd daglig leder Pål Herholdt til lokalavisen. I tillegg til båtutstyr er bedriften merkeforhandler for Yamaha båtmotorer og båtmerker som Yamarin, Buster og Jeanneau.  I år er det solgt 150 nye båter, og en god del brukt. Pål røper til lokalavisen at snittprisen på båtene nå ligger på 450.000 kroner.  I følge topplisten fra Regnskapstall.no er Tønsbergbedriften blant de få som styrket egenkapitalen fra 2013 og frem til i dag.
Soliditet og kontinuitet
Pål forklarer suksessen med kontinuitet. Herholdt Andersen representerer soliditet i en bransje som gjennom årene har hatt en rekke døgnfluer som har skodd seg på oppgangstidene, men som går over ende i dårlige tider – og som da også slipper unna garantiansvar og reklamasjoner. Båtkundene i dag søker trygghet og er flinke til å planlegge, sier han. Det bestilles gjerne båt på høsten for levering neste vår.
-Det er få som er like solide som oss. Det gjør at vi kan planlegge på lang sikt og gjøre innkjøp på rett tid. Du skal ha ryggrad for å klare alle årstider i båtbransjen, sier han. Selskapet har i dag tre like store eiere. Herholdt Haffner er en passiv eier, mens far Sam og sønnen Pål står for den daglige driften.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.
- Vårt mål er at det ikke skal skje ulykker til sjøs der noen omkommer eller blir hardt skadd med fritidsbåt, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Her får han handlingsplanen fra fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim. Foto Sjøfartsdirektorate
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i januar i år initiativ til å få på plass en handlingsplan for å få ned antall alvorlige ulykker forbundet med bruk av fritidsfartøy. I dag ble planen overlevert ministeren.
FÆRRE DRUKNET: Gledelig nedgang i antall omkomne på sjøen. Illustrasjonsfoto: Peder Gjersøe, NTB/Scanpix.
De foreløpige tallene fra Sjøfartsdirektoratet viser at antall omkomne ved bruk av fritidsbåt går ned. I første kvartal i år omkom ni personer, tre færre enn i samme periode i fjor. Dette er det laveste tallet som er registrert i sjøfartsdirektoratets statistikk.