”Norsk” Zodiac Pro

”Norsk” Zodiac Pro

Sort og frekk. Fische Marine har utviklet sin egen RIB for det norske marked i samarbeid med Zodiac og Espen Thorup.

Av Amund Rich. Løken

Som en av Zodiac sine største kunder og distributører har Fische Marine i tett samarbeid med den franske


GUZZI: Den nye ”norske” RIB-en har fått spesialdesignet ratt fra italienske Guzzi.

RIB-produsenten utviklet en helt ny RIB beregnet for det norske markedet. Det er i første rekke utviklet to båter i som vil få navnet Zodiac PRO Black Limited, PRO 500 og PRO 550. Båtene skal vises for det norske publikum på ”Sjøen for alle” i Oslo senere denne måneden.

Norsk designer
Utviklingen av de nye båtene er inspirert av de siste års suksess med den klassiske PRO Open-serien fra Zodiac. Den ”norske” varianten blir enda frekkere, med pongtonger i sort og grått og med en innredning, designet av Espen Thorup. Den skiller seg klart ut fra den franske modellen. Innredningen skal bygges hos verftet som produserer både Nordkapp og Sting. Den nye hvite konsollen, med innslag av grått, har stramme linjer og rene flater. Her er det satt av god plass til kartplotter og et MP3-anlegg. Her er det også en egen ”øy” med plass til kontrollboks og instrumenter. Her finnes også et eget adskilt rom til batteriet.Tørre stuverom

Båten vil få helt tørre stuverom. Konsollen er plassert på en egen bunn med oppkant, slik at vann ikke kan renne inn.
Vindskjermen er grønntonet og båten har fått et spesialdesignet ratt fra italienske Guzzi med eiker i sorteloksert aluminium og rattkrans med sort semsket skinn med sølvgrå kontrastsømmer.
Setet er en mellomting av et ståsete og et tradisjonelt sete. Putene er utformet slik at både fører og passasjer får skikkelig sidestøtte.
Båtene, både 500 og 550, levers med innebygget tank, den største med tank montert under dørken.

(01.03.2011)

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.