Ønsker ikke påbud

baatplass.jpg

Alle bør bruke vest, men båtfolket ønsker seg reglene slik de er i dag.
Alle bør bruke vest, men båtfolket ønsker seg reglene slik de er i dag.

Ønsker ikke påbud

Flertallet av båtfolket ønsker ikke redningsvestpåbud, men at reglene skal være som i dag.

Flertallet av båtfolket (57%) ønsker at reglene for bruk av flyteutstyr/redningsvest skal være som i dag. Det viser en nylig gjennomført spørreundersøkelse på Norges største båtforum.
I den store båtlivsundersøkelsen fra 2012 kommer det fram at omtrent halvparten av de spurte er helt enige i at det bør innføres et påbud om bruk av flyteutstyr i åpen båt (49,9 prosent). Etter at saken nå har vært debattert og behandlet i Stortinget med vekslende ordlyd og Regjeringen er pålagt å komme med en utredning i løpet av året, har det på det desidert største båtforumet på nett i Norge, baatplassen.no vært gjennomført en spørreundersøkelse om vestpåbud. På noen få dager er det lagt inn 153 debattinnlegg om saken, og 392 stemmer er avgitt inntil tirsdag kveld. Avstemningen, som hadde fire alternativer, har gitt følgende resultat:

1. Nei, reglene bør være som i dag. Må ha det om bord - valgfritt å bruke. (223 stemmer [56.89%])

2. Ja, alle bør bruke vest uansett alder og båttype. (26 stemmer [6.63%])

3. Ja, så lenge det er barn om bord i båten må alle bruke vest. (13 stemmer [3.32%])

4. Ja, i åpne båter under en viss størrelse. (130 stemmer [33.16%]) 

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.