Åpen Paragon sjøsatt

Åpen Paragon sjøsatt

Nimbus-eide Paragon viste for første gang sin åpne 25-foter under Allt för sjön i Stockholm.

Av Atle Knutsen


Paragon-båtene har hatt suksess, og Ranger er basert på den lukkede 25-foteren, men med nytt dekk. Den nye modellen har walkaround-løsning med brede sidedekk og kraftige rekker. Sitteplassene er godt beskyttet i en “brønn” med inngang fra hver side. Her er det en akterbenk med påkostede og komfortable seter. Det samme gjelder fører og passasjerstol, som vitner om at dette er en kjøremaskin. Foran førerplassen er det en vask og et kjøleskap for forfriskninger. Via en luke midt i konsollen kommer man ned til en liten lugar med køyeplass for to personer.

I likhet med de øvrige modellene i Paragon-familien har Ranger et skrog med lavt tyngdepunkt etter inspirasjon fra MOB-båter. Skroget er omgitt av en kraftig fenderlist.
Vårt inntrykk etter gjennomgang på messen er at dette er en av de tøffeste landstedbåtene på markedet i dag. Båten leveres med singel Volvo Penta D4 fra 225 til 300 hk med DPH-drev.


FAKTA: PARAGON 25 RANGER

Lengde: 8,52 meter
Bredde: 3,00 meter
Vekt: 3.370 kg
CE-kategori: C
Maks ant. pers.: 6
Motorstyrke: 225-300 hk
Info: www.paragonyachts.se

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

DE STERKE MERKEVARENE Båtliv og Båtmagasinet slår seg sammen. Her redaksjonssjef Jørn Finsrud (t.v.) redaktør Atle Knutsen og ansvarlig redaktør Ole Henrik Nissen-Lie.
Norsk Maritimt Forlag AS har kjøpt Båtmagasinet fra Aller Media og slår det sammen med Båtliv.
Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.