«Minirescue» fra Hydrolift

SUV 2.jpg

«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.

«Minirescue» fra Hydrolift

Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.

Men det er ikke først og fremst redningstjeneste den nye båten er beregnet på, den er utviklet for å treffe det voksende markedet for tøffe styrhusbåter som er like egnet i dårlig vestlandsvær som i solfylte dager i Kragerøs skjærgård. Og der legger den seg ut med andre norske konkurrenter, som Ibiza 811 Explorer og den kommende Nordkapp Coupé.

«GJENBRUK»: Den nye styrehusbåten fra Hydrolift har samme planløsning under dekk som søstermodellen X-26 S.
«GJENBRUK»: Den nye styrehusbåten fra Hydrolift har samme planløsning under dekk som søstermodellen X-26 S.

Plattform til flere modeller
Da Hydrolift lanserte sin X-serie, mer enn antydet de at skroget skulle benyttes som plattform til andre modeller. X-26 har hittil kommet ut som en S-utgave, og henvender seg med den både til de som ønsker å kombinere en velutstyrt konsollbåt til dagsturer og de som vil ha fart og spenning og bedrive vannsport.
MERCURY: 2x250 hk eller 1x450 på hekken? Valget er ditt.
MERCURY: 2x250 hk eller 1x450 på hekken? Valget er ditt.

"Gjenbruk" av utstyr og løsninger
Hydrolift har en intensjon om å «gjenbruke» utstyr og løsninger i de forskjellige utgavene. På og under dekk er den nye SUV-modellen nokså identisk med planløsningen vi finner i S-modellen, med køyeplass til to og eget toalettrom nede, og en stor solseng oppe.  Nyheten har en fleksibel løsning med sofa på hver side av akterdekket, som med enkle grep kan flyttes og endres slik at båten tilpasser seg for eksempel sportsfiskerens behov. Styrhuset kan levers med mye glass, eller i mere lukket versjon.
2X250 eller kanskje 1x450?
-Båten vil få et sportslig preg og vil bli levert med både en enkel, stor Mercury 400, kanskje også nyheten 450 hk eller to av de nye, hissige V8 Mercury 250. Fartsområder og pris er ennå ikke fastsatt, sier produktsjef Anders Vongraven Krogh til Båtmagasinet, men mye blir klart utover høsten og den første båten skal etter planen sjøsettes før jul.
HYDROLIFT X-27 SUV: Slik blir den nye SUV-modellen fra Hydrolift. Båten har samme skrog som X-26 S.
HYDROLIFT X-27 SUV: Slik blir den nye SUV-modellen fra Hydrolift. Båten har samme skrog som X-26 S.

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

Endre Solvang i KNBF er lang med alvorstynget enn hva dette bildet viser. KNBFs søknad om momsrefusjon på vegne av båtforeningene er avslått.
Vi oppfyller kriteriene til momsrefusjon. Derfor stiller vi oss uforstående til avslaget og er svært skuffet, sier generalskretær Endre Solvang i KNBF. Dersom KNBFs klage ikke fører frem vil norske båtforeninger få 12 millioner færre kroner å rutte med kommende år.
VIL KLAGE: Cecilie Klem i KNBF sier arbeidet med å klage på vedtaket allerede er i gang. Generalsekretær Endre Solvang har ikke vært tilgjengelig for kommentar.
Kulturdepartementet har avslått KNBFs søknad om momskompensasjon på over 12 millioner kroner.
OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.