«Dra til sjøs» i fotballhallen på Sotra

20160218_112752_resized.jpg

60 UTSTILLERE: Vårens båtnyheter er samlet på Sotra denne helgen.
60 UTSTILLERE: Vårens båtnyheter er samlet på Sotra denne helgen.

«Dra til sjøs» i fotballhallen på Sotra

Den 8000 kvm store fotballhallen i Straume Idrettspark på Sotra er forvandlet til et eldorado for fritidsbåter. Vestlandets vakreste eventyr, båtmessen «Dra til sjøs», åpner i dag.

I år er alle båtene samlet innendørs og "Dra til sjøs" har beveget seg fra messeområdet Arenum, hvor det også var en flytende båtmesse De siste årene har 4-5000 mennesker besøkt messen, men med ny giv og spennende produkter er det er ventet over 10.000 besøkende til Sotra i løpet av langhelgen.

OPTIMISME: Båtbransjen melder om stor optimisme foran årets "Dra til Sjøs".
OPTIMISME: Båtbransjen melder om stor optimisme foran årets "Dra til Sjøs".

Optimisme
Selv om norsk økonomi for tiden har sine utfordringer, med lave oljepriser og stigning i arbeidsløsheten, er det optimismen som hersker i Bergen. Alle forhandlere og importører har med seg sine nyheter. Spesielt dagsturbåtene er sterkt representert.
Norske båter trekkplaster
Toneangivende på årets messe er også Vestlandets egne merkevarer som Viknes, Saga og Askeladden. Et trekkplaster blir utvilsomt Askeladdens nye daycruiser C65 som skal vises hjemmepublikumet for første gang.
60 utstillere
60 utstillere er på plass og årets messe er den nest største innendørs båtmessen i Norge, bare slått av «Sjøen for alle» som åpner på Lillestrøm 9. mars.
Leveringsklare båter
Utstillere båtmagasinet har snakket sier de har forventninger til denne messen, både fordi mange spennende nyheter er på plass, fordi den arrangeres så tidlig på sesongen og fordi flere av utstillerne vil ha leveringsklare båter til årets sommersesong.
NEST STØRST: Årets utgave av "Dra til sjøs" blir Norges nest største innendørs båtmesse, bare slått av "Sjøen for alle" på Lilestrøm.
NEST STØRST: Årets utgave av "Dra til sjøs" blir Norges nest største innendørs båtmesse, bare slått av "Sjøen for alle" på Lilestrøm.

 

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.