«Dollargliset» du kanskje ikke visste om

«Dollargliset» du kanskje ikke visste om

Amerikansk båtindustri er mangesidig og markedet er stort nok til at noen lever godt design du ikke ofte ser. Danalevi Powerboat er en av disse og de lever godt på designlinjer fra den tiden amerikanske biler var ekte «Amerikanere».

I år lanserer Massachusets-byggeren en ny utgave av en klassiker. Furina 25 Classic er akkurat like retro-inspirert som tidligere modeller, men med tidløse linjer på vindrute og med høyglanspolerte rustfrie detaljer, som også er et av varemerkene til Danalevi.

 

Modernitetene er vinduene i skrogsiden, steppet skrog og en funksjonell innredningsløsning. Privatlivet kan nytes i lugaren under dekk, og lett tilgang til plattformen, sikrer dukkerten. Båten leveres med både fast hardtop og kalesjeløsning.

Men nymotens greier som utenborsmotor(er) holder man seg langt unna. Båtene leveres med Volvo bensin hekkaggregater på 350 og 483 hk, og ferdig med det. I bruk er ikke modellen særlig velegnet for «norsk» båtbruk. Mangel på å entre dekk via luke i vindruta og dollbord, mangler helt.

    Førerplassen med instrumentering bærer båtens retropreg. Typisk amerikansk, men med stil.

 

Her er det en videovisning av den nye modellen: https://www.youtube.com/watch?v=1XqtYjMeSEU

Produsentens hjemmeside: http://www.danalevi.com

Stikkord: 

De siste sakene på Båtmagasinet: 

OPPLEVELSE: Snekkeskipper Roy Olsen står til rors i sin Polar 770 i det de passerer Eiffeltårnet i Paris. Foto: Privat.
Husker du pensjonistparet som dro ut fra Tjøme i en Polar 770 med Paris som mål? Etter mange etapper på Europas vannveier er de endelig fremme.
SAMMEN: Loxkel med Tohatsu slår seg sammen med Kellox og Honda.
Selskapene AS Kellox og Loxkel AS slår seg sammen til ett selskap.
ASKELADDEN P92 SUV er på plass på "Båter i sjøen".
Askeladden lanserer den lukkede styrhusbåten P92 SUV, og slår med det sammen to ulike målgrupper i én og samme båt. Du kan se den på «Båter i sjøen». Se bildene og les mer på www.batmagasinet.no.
Over 300 store og små båter ligger til kai på Aker Brygge. Noen er kuriøse. Andre store og dyre. Noen har verdenspremiere. – og noen har vi sett før. Allerede første dag melder flere importører og forhandlere om godt salg.
VERDENSPREMIERE: Sunseeker lanserer sin nye Hawk 38 på "Båter i Sjøen".
På Skandinavias største flytende båtmesse på Aker Brygge har det aldri vært utstilt så mange store eksklusive båter som i år. Luksusprodusenten Sunseeker dropper Cannes Yachting Festival og legger premieren på sin nyhet Hawk 38 sin til Båter i Sjøen i Oslo som åpner torsdag.
TRANGT: I år blir det trangt om plassen på "Båter i sjøen", sier Leif Bergaas i Norboat. Foto: Norboat.
– Vi skulle gjerne hatt mer plass, for i år blir det smekkfullt, sier Leif Bergaas, daglig leder i Norboat – Båtbransjeforbundet i Norge. Torsdag åpner Skandinavias største båtmesse på Aker Brygge i Oslo.
«MINI RESCUE»: Den nye båten X-27 SUV har likhetstrekk med storebror P 42, som også er i tjeneste i Redningsselskapets Staff-klasser.
Den ligger i fresen i dag, men vil etter planen være sjøklar ved juletider, Hydolifts nye X-27 SUV. Genene er ikke til å ta feil av her, båten har tydelige likhetstrekk med P42 som blant annet Redningsselskapet har i tjeneste i sin Staff-klasse.
Informasjons- og holdningskampanjer står i kø fremover...
Fra vår observasjonspost her på akterdekket har vi denne sommeren byttet ut lett sommerkrim med agurknytt og seriøse rapporter om båtfolkets utfordringer på sjøen.