To norske vinnere – igjen!
To norske vinnere – igjen!

To norske vinnere – igjen!

Marex og Goldfish vant begge hver sin klasse i «Powerboat of The Year».

Publisert Sist oppdatert
Dim: 800x802px Description: Bootlogo Boot logo 2013 Notes:
Dim: 790x594pxDescription:Notes:
Dim: 834x556px Description: Notes:
Dim: 834x556px Description: Notes:
Dim: 834x480px Description: Notes:

DÜSSELDORF: Norske Marex 320 AC vant i klassen under 40 fot, mens norske Goldfish vant i klassen over 50 fot. Prisen ble delt ut av en jury sammensatt av sju av Europas ledende motorbåtblader. Dette er langt fra første gang norske båter markerer seg i denne prestisjefulle prisutdelingen. I 2008 skrev Båtliv om norsk storeslem, den gang da Fjord fortsatt var norsk, og hentet inn pris for sin nye 40-foter. I tillegg hentet Goldfish 30 SC inn en førsteplass, med Hydrolift 27 på en andreplass. Som om ikke det var nok, fikk også Skilsø en femteplass for båter under 40 fot samme år.

Deja vu

I 2009 var det også to norske båter som stakk av med seieren i hver sin klasse. Marex vant med akterkabinbåten 370 ACC, som er storesøsteren til årets vinner. I samme klasse konkurrerte også Askeladden Commuter 11 om seieren. Windy vant med sin 44-fots Chinook. Det er også verdt å nevne at i 2011 vant Marex 370 ACC og Goldfish med sin 29 fots RIB under London Boat show, så det er langtfra første gang disse to norske produsentene har markert på internasjonale båtmesser. Av andre norske vinnere under Boot Düsseldorf kan vi nevne Air supported vessel fra Sandefjord i 2011. Året etter vant Goldfish igjen en pris, med sin E-fusion elektrisk utenbordsmotor. Årets seier for Goldfish under Boot Düsseldorf er dermed den tredje i rekken, mens Marex har fått sin andre seier.

Juryen for Powerboat of The Year består av syv av de største motorbåtbladene i Europa. Frode Pedersen fra Båtliv er eneste nordiske representant. Han sier at han er veldig fornøyd med juryens grundige arbeid, også i år.

– Spesielt fornøyd er jeg selvsagt med at juryen legger merke til det som skjer i de nordiske landene. Jeg føler at vi i Båtliv, som eneste skandinaviske røst i dette selskapet, blir lyttet til når vi foreslår båter, sier redaktør og jurymedlem Frode Pedersen i Båtliv. Både Marex 320 og Viknes 930 var nominert i samme klasse.

Skiller seg ut

– At både Viknes og Marex er nominert i samme klasse, betyr at norskbygde bobåter fortsatt har en god klang langt ut over våre egne landegrenser, sier Pedersen. At vi klarer å vinne klassen med sterke utfordrere, er enda mer fantastisk. Jeg føler at de norske båtbyggerne som tør å satse på båter med en egen stil, eller design som skiller seg ut, blir godt lagt merke til. Her er både Viknes, Marex og Goldfish alle gode eksempler i så måte. Det legger juryen merke til, og derfor vinner vi også to av fem klasser dette året, sier Pedersen.

De siste årene har juryen også hatt en innovasjonspris, der norske båtbyggere har stukket av med prisen to ganger. I år ble ikke denne prisen delt ut, da det ikke var noen verdige representanter for nyskaping i bransjen.

Vinner i klassen under 25 fot:

Ryds 528 Duo, Consoll og Sport - Les mer om båten

Andre nominerte i samme klasse:

Flipper 670 ST Hardtop - Link til artikkel i blad

Beneteau Barracuda 7 - Les mer om båten

Jeanneau Marlin 755 - Les mer om båten

Buster Supermagnum

Les mer om vinneren i Båtliv nummer 1 2013!

Vinner i klassen under 35 fot:

Marex 320 AC - Les mer om båten

Andre nominerte i samme klasse:

Sessa Key Largo 27

Viknes 930 - Les mer om båten

Atlantis 34

Jeanneau Merry Fisher 855- Les mer om båten

Les mer om vinneren i Båtliv nummer 1 2013!

Vinner av klassen under 45 fot:

Bavaria 420 Virtess - Les mer om båten

Andre nominerte i samme klasse:

Azimut Magellano 43 - Les mer om båten

Minor 36 Offshore- Les mer om båten

Sea Ray 370 Venture

Absolute 40 STL- Les mer om båten

Les mer om vinneren i Båtliv nummer 1 2013!

Vinner  i klassen over 45 fot:

Goldfish 50 Ocean - Les mer om båten

Andre nominerte i samme klasse:

Sealine F 48 (Fly)

Jeanneau Prestige 620 S

Beneteau 50 Swift Trawler - Les mer om båten

Galeon 550 Fly

Les mer om vinneren i Båtliv nummer 1 2013!

Vinner i klassen for deplasement:

Garcia GT 54

Andre nominerte i samme klasse:

Jetten 44 Sedan

Grand Banks 54 EU

Linsen 28 Sedak

Sturier 620 CS